מה התפקידים בסטודיו למשחקים? מה עושה כל אחד?

כדי שסטודיו משחקים יעבוד כמו שצריך אחד הדברים החשובים להבין הוא מה התפקידים הנדרשים בו. אחרי שזה מובן צריך לקבוע מי מקבל כל תפקיד כדי להבין מי אחראית על מה.
ברור שבסטודיו קטן לכל אחת יהיו כמה תפקידים ויש תפקידים שאין בהם צורך בכלל בסטודיו של 5 אנשים.
מאחר וזו שאלה שאני נשאל לא מעט חשבתי שיהיה זה נכון לפרט את התפקידים בפוסט אחד.
שאלות ודיונים בתגובות.

מעצב/ת המשחקים:

קובעים את המטרות של המשחק, את חווית המשחק, הפעולות האפשריות על ידי השחקן. מעצבי המשחק קובעים אילו אלמנטים יתקיימו במשחק ואיך הם משפיעים.
התוצר שלהם: מסמך (צורתו משתנה. נגיע לה בפוסט אחר) שמסביר בפירוט כיצד המשחק צריך להיות על כלל חלקיו. יש חלוקה נוספת של תפקידים (כמו מעצבי שלבים) אבל על כך בפוסט אחר.

מפתח/ת או מתכנת/ת:

מי שאחראים לכתיבת הקוד שיאפשר את חווית המשחק וניהול חוקיו כדי לאפשר למשחק להיות משוחק על מכשירים אלקטרוניים. (אין צורך במפתח במשחק שולחן). המפתחים אחראיים גם לבניית צד השרת וחיבור לשירותים חיצוניים (סטטיסטיקות לדוגמה) כאשר הדבר נדרש וחיבור לבקרי שליטה (מסך מגע, שלט לקונסולה, מקלדת). המפתחים אחראיים להטמעת הגרפיקה והאומנות אל תוך המשחק. תלוי גודל סטודיו והתמחות התפקידים לעיתים מחולקים למספר אנשים/מחלקות.

מעצב/ת גרפי/ת:

מי שאחרים לבניית הממשק הויזואלי של המשחק. התפריטים, החיוווים הויזואליים, פרטים כמו ניקוד מספר חיים, תחמושת וכדומה (תלוי משחק כמובן). כל אלמנט שהשחקן לוחץ עליו או משתמש בו כדי להבין את המצב במשחק נעשה על ידי המעצבים הגרפיים. ישנה חלוקה נוספת למי שאחראים על חווית המשתמש (UX) ומי שבונים את הממשק (UI) אבל זה לפוסט אחר.

אומן/ית:

מיד אחראיים ליצירת הדמויות, הסביבות, החפצים או הציוד בהם עושים שימוש. ביגוד, נשקים, חדרים וכן הלאה. תלוי במשחק האומנים יכולים להיות אמני דו או תלת ממד וגם פה יש חלוקה נוספת ועמוקה לא פחות של תפקידים אבל (כן שוב) נשאיר את זה לפוסט נפרד.

ארט דירקטור/ית:

האומנ/ית שקובעת את הסגנון הויזואלי של המשחק ומכתיב/ה לאמנים ולמעצבים הגרפיים את השפה, הצבעים, הצורניות וכן הלאה של היצירות שלהן ושלהם. ארט דירקטור קובעת את מראה העולם, הדמויות ומתעסקת גם בהכתבת הדרישות או המגבלות החומרתיות.

מעצב/ת נרטיב:

מי שאחראים על כתיבת סיפור העולם. כתיבת סיפור הרקע לעולם ולדמויות. כתיבת התסריט, פיתוח דמויות, יצירת סצנות וחיבורן לשלבים במשחק. יצירת וכתיבת הפאזלים (לעיתים בשיתוף מעצבי המשחק).

מעצב/ת סאונד:

מי שאחרים על עיצוב קונספטואלי ויצירה של אפקטים, פס הקול של המשחק, צלילי הרקע, צלילי הממשק והמשובים במשחק. עבודת הקונספט יכולה להתחיל מוקדם ולהשפיע מאוד על המשחק.

בודק/ת איכות:

מתכננים את תהליך הבדיקה ויוצרים את המסמכים הנדרשים לכך ולאחר מכן מבצעים את הבדיקות השונות הכוללות הרצה של המשחק במכשירים שונים, חיפוש באגים, בעיות ביצועים ועוד.

מנהל/ת פרוייקט:

מי שאחראים על ההפקה היומיומית של המשחק. הם אחראים לתקשורת בין החלקים השונים של הסטודיו ומוודאים שהכל נמצא זמין למי שזקוק/ה לו ומתי שהיא או הוא זקוקים להם. מנהל הפרוייקט מתייחס גם לתקציבי זמן וגם לתקציבים כספיים.

מנהל/ת מרקטינג:

תפקיד שכיום הופך לקריטי והכרחי. הוצאת משחק בלי שיהיו מי שידאגו שישמעו עליו שוות ערך לגניזת המשחק. גם אם לא מדובר בקניית שחקנים דרך פרסום, מישהו צריך לעבוד על הבלוגים והרשתות החברתיות ולדאוג שמעריצים פוטנציאליים ישמעו על המשחק.

סיכום:

אין חוק או מבנה קבוע לסטודיו משחקים. יש עוד לא מעט תפקידים שלא התייחסתי אליהם כאן ועוד תפקידים שמתפצלים מתוך התפקידים שכן הופיעו כאן. ניסיתי להתייחס לתפקידים הקריטיים ביותר. אם נראה לכם שפספסתי משהו, או שיש לכם תוספות, תיקונים או שאלות כתבו בתגובות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Baskerville 2 של Anders Noren.

למעלה ↑

%d בלוגרים אהבו את זה: