את הפוסט הזה ייקח בערך 3 דקות לקרוא. לשם הניסוי, תתרכזו רק בקריאה. לא בשום דבר אחר. אם משהו מסיח את דעתכם, רשמו בצד מה זה היה וחזרו לקרוא. בואו נראה כמה דברים מפריעים לכם בזמן הזה.
בואו נתחיל ממה תרוויחו אם תקראו את הפוסט הזה ותעשו מה שאני מציע.
בעולם שבו אנשים נמצאים בהיסח דעת מתמיד, האנשים שיצליחו להשאר ממוקדים ולהתייחס למה שנמצא מולם יהיו אלו שיובילו את הדרך. אתם אלו שתהייה להם מערכת היחסים שאחרים חולמים עליה, אתם אלו שתתקדמו בעבודה בזמן שאחרים ישארו מאחור ויתהו למה ההנהלה אוהבת אותכם יותר מאותם.
בנוסף, אם תם מוצאים את עצמכם עייפים בסוף היום ותוהים למה (אחרי הכל רוב מה שעשיתם היה להיות מול המחשב), קרוב לוודאי שהסיבה נעוצה בעובדה שעשיתם שינוי קונטקסט בלי הפסקה לאורך היום.
המוח שלנו לא עושה מולטיטסקינג. לא באמת. בואו לא נבלבל בין היכולת של המוח שלנו לקחת עשרות מליוני נקודות מידע שהולמים בו בכל רגע נתון ולמיין אותם בצורה שתאפשר לנו לחיות ולא להתכרבל לכדור בפינת החדר, לבין מולטיטסקינג. המוח שלנו מצוין בלעשות משהו אחד בכל רגע נתון. רוצים דוגמה טובה? חשבתם פעם על משהו ועברתם חדר? כן… זה השלב שבו גם שכחתם מה בכלל חיפשתם. למה זה קרה? המוח שלכם זיהה מקום חדש, שינה קונטקסט ו… שכח את מה שרציתם לעשות. המוח לא טוב במולטיטסקינג.
אם תעשו לכם ולמוח שלכם את הטובה להשאר ממוקדים בדבר לאחד בלבד תרוויחו כמה דברים זו זמנית: תסיימו את היום עייפים פחות (שלא להעז ולומר עירניים), מה שלא יהיה הדבר בו תתרכזו יבוצע טוב יותר ואם מדובר בשיחה עם בן אדם אחר אתם תצאו מהשיחה כשמערכת היחסים שלכם חזקה יותר ויותר עם כל מפגש שכזה.
אחרי שהבנו את הבעיה ומה נרוויח מזה שנעשה את המאמץ להשאר ממוקדים בדבר אחד, הגיע הזמן להבין איך עושים את זה. נתחיל מהמטרה, ואז נעבור לתרגיל שיעזור לכם לעשות את זה.
שיחה
אם אתם בשיחה עם מישהי או מישהו שימו את המכשירים בצד, את המחברת או מה שלא יהיה ודבר איתם. השאירו ממוקדים בהם. הביטו בהם כשהם מדברים, התרכזו במה שיש להם לומר והקשיבו להם. אם אתם צריכים לבדוק משהו כדי להחזיר תשובה עשו זאת אחרי שאתם מסיימים להקשיב. קרוב לוודאי שבכל מקרה תוכלו לחפש את או לחשוב על התשובה אחרי השיחה.
מטלה
כמו שכתבתי, התרכזו במטלה אחת בלבד. אתם כותבים מסמך? תכתבו אותו. אתם קוראים חומר למחקר? קראו את החומר. אתם מקשיבים להרצאה, הקשיבו להרצאה. צריכים לקיים שיחת טלפון? עשו אותה.
הנה החלק החשוב ביותר דאגו לבצע כל פעולה כזו עד סופה בלי לעבור באמצע. את כותבת מסמך ונכנסה שיחה? דחי אותה וחזרי למי שזה לא יהיה אחר כך. את באמצע בנייה של מצגת ומישהו מבקש לשאול שאלה? תגידי להם שיחזרו אחר כך. אתה בונה את הלוגו החדש של החברה והבוס מבקש שתכין ברכה לחג? חייך בנימוס, סיים את העיצוב ותמשיך אחרי זה למשימה הבאה.
ברגע שאתם מסיימים את הדברים וממשיכים לדבר הבא המוח שלכם יהיה הרבה יותר יעיל ואתם תבזבזו הרבה פחות אנרגיה.
איך מתמקדים?
זה לא קל להשאר ממוקדים כל כך הרבה זמן בדבר אחד ולכן יש צורך לעשות שני דברים.
1. דאגו לשבור את המטלות לרצפים של עשרים עד עשרים וחמש דקות עבודה ואז חמש דקות הפסקה. מומלץ במצבים שהמטלה ארוכה יותר לקחת הפסקה של רבע שעה בכל שעה (כלומר כל הפסקה שלישית שלכם צריכה להיות רבע שעה.
2. הסבירו לאנשים סביבכם שאתם באמצע משהו ואתם לא זמינים. אם מישהו לא מסוגל למצוא מטלה אחרת לעשות בזמן שהוא מחכה לתשובה שלך זו בעיה שלו ולא שלך. יש מצבים מאוד מאוד חריגים בהם חייבים לקבל תשובה מידית ולרוב מדובר במשהו שקורה באמצע ניתוח חירום, אז אלא אם את רופאה שנשאלת על ידי אחד הסטז׳רים משהו בזמן שהיחד שלך מחזיקה לב של מישהו, כנראה שהם יכולים ללמוד לחכות.
3. התחילו לתרגל התבוננות. זה תרגיל לא קל, אבל חיוני ואם תבצעו אותו פעם ביום היכולת שלכם להתרכז תהייה גבוהה יותר משל רוב האנשים בסביבה שלכם. בחרו אובייקט (עדיף דומם ועדיף משהו קבוע בתור התחלה) והביטו בו במשך דקה אחת. היעד שלכם הוא להגיע לדקה אחת שבה כל תשומת הלב שלכם מרוכזת באובייקט בלבד, בלי שום מחשבות אחרות. זה לא יהיה קל. בכל פעם שאתם שמים לב שתשומת הלב שלכם הלכה לטייל החזירו אותה לאובייקט. ברגע שאתם מצליחים להתמקד באובייקט במשך דקה שלמה, עברו לשתי דקות.
זה הכל. אלו דברים שקל לבצע, ובפעם הראשונה שתעשו את הדברים האלו מיד תרגישו שינוי. זה לא תהליך ארוך, והרווח מיידי.
להשאיר תגובה