איך הפכתי טעות מביכה במשלוח אימייל חשוב לקשר מוצלח
בסביבות 2007 לי ולקבוצת חברים הייתה חברת משחקים חדשה. פיתחנו קלפי איסוף אלקטרוניים (כן, אלקטרונים, לא דיגיטליים) על פלטפורמה פיזית (כן, פיזית) חדשה שבנינו. היינו בשיא הפיתוח, ובמקביל עבדנו מול סין בהכנה לייצור של הרכיבים, והקלפים. הכל היה באוויר, הכל היה לחוץ. שום דבר לא היה בטוח. זו הייתה תקופה קשה לגיוס, משחקים עוד לא היו פופולאריים כמו היום (למרות שהם היו בצמיחה והתחזיות כבר אז ידעו לדייק יפה את מקום השוק בשנים שבאו לאחר מכן), הכיוון שהלכנו עליו היה של מוצר פיזי שדרש ייצור ושינוע ושיווק לחנויות צעצועים (היינו שנים לפני שאפליקציות הפכו ללהיט על הסלולר) ופגישה אחרי פגישה שמענו עניין אבל לא הייתה התחייבות. בזמן שאנחנו מדברים עם קרנות הון סיכון בארץ ובחו״ל, התחלנו לחפש עוד דרכים לגייס ולהגיע לאנשים שאולי יעזרו לנו. היה שלב שבו חשבנו לבנות אתר שיאפשר לאנשים לשלם כדי לממן את פיתוח המוצר, אבל מימון המונים עדיין לא הומצא והסתבכנו עם עצמינו באיך עושים דבר כזה בצורה חוקית.
המצב לא היה טוב.
בשלב הזה התחלנו לחשוב על איך אנחנו יוצרים קשר עם אנשים בעלי השפעה בצורה המהירה ביותר. זו הייתה התקופה שהתחלתי לקרוא יותר על שיווק ועל האנשים המובילים והגעתי לאימיילים של אנשים כמו גיא קוואסאקי. גיא היה בעבר האוונג׳ליסט הראשון של אפל ומאז ועד היום הוא אחת הדמויות הנחשבות בעמק הסיליקון. הוא כתב לא מעט ספרים, מוביל קרנות משלו ומכיר את כל מי שצריך להכיר.
במשך שבוע ימים ניסחתי אימייל שיהיה מדויק. אימייל מרגש, שיספר עלינו ועל מה שאנחנו עושים, על הקשיים שלנו ומה אנחנו מתכוונים לעשות. על המהפכה שאנחנו מתכננים בתחום. קראתי כל דבר שלו שיכולתי וצפיתי בקטעי וידאו מהרצאות שלו כדי להבין את הבן אדם ומה ימשוך אותו. לא עבדתי קשה כל כך על אימייל קצר כל כך בחיים שלי.
כאשר האימייל היה מוכן שגרתי אותו לדרכו.
רק כדי לגלות שאיכשהו שלחתי את האימייל לסת׳ גודין.
סת׳ גודין הוא אחד מאנשי השיווק המבריקים שחיים היום. הוא כתב עשרות ספרים ומנהל בלוג שמושך אליו מליונים. גודין היה אחד האנשים שקיוויתי להגיע אליו יום אחד, אבל זה לחלוטין לא היה הזמן הנכון ואין שום דרך שהייתי יכל לשקר ולהמציא משהו לגבי זה שטעיתי בשם ו שהאימייל כן כוון לגודין. אחרי הכל, האימייל נכתב לגיא קוואסקי, הוא כלל דברים שידעתי שיכולים לעניין את גיא קוואסקי. השם של גיא קוואסקי היה בכותרת. ישבתי מול האימייל ותהיתי איפה אני יכל לתלות את עצמי.
באותו הרגע הרסתי לחלוטין את הסיכוי לשלוח לגודין את האימייל המושלם שלו. גרוע מכך, יצרתי מצב לא טוב ולא מקצועי – זה היה נראה כאילו אני כותב את אותו האימייל לכולם ורק משנה את השם. זה היה מביך ונורא.
אני זוכר את החרדה העמוקה ששקעתי לתוכה כשאני מביט באימה במסך המחשב ובאימייל ובשורת הכתובת. לא ידעתי מה לעשות. להתעלם מכל העניין? לוותר על משלוח האימייל לסת׳? לכתוב שנפלה טעות ולקוות שזה יעבור? איך יוצאים מתוך זה בלי להראות מטומטם או להחריב לחלוטין את ההזדמנות?
ידעתי גם שאם אני רוצה להיות פעיל בעניין, אני חייב להגיב עכשיו, לשלוח משהו במהירות.
הדבר הראשון שעשיתי היה לשלוח את האימייל הנכון לגיא קוואסקי שחזר אלי אחרי כמה ימים ואמר שהכל נשמע מעניין אבל אין לו זמן. הוא היה חביב, אבל לא יצא מזה כלום.
הדבר השני שעשיתי היה לשלוח אימייל לסת׳ גודין.
הכותרת הייתה ״התנצלות על אימייל שגוי שנשלח אלייך לפני רגע״.
למרות שהיה מפתה מאוד להמציא סיפור שלם, החלטתי לספר לו את האמת, ולנסות להוציא משהו מזה. התחלתי מלומר לו שאני אידיוט לא זהיר, והסברתי את הסיטואציה. אמרתי לו שהאימייל לא היה אמור להשלח אליו בכלל. ״אבל אם אני כבר איתך באימייל״ כתבתי לו, ״תהיתי אם יהיה לך זמן לדבר איתי ואולי למצוא דרך בה נוכל לשלם לך על הזמן שלך כדי שתעזור לנו״.
עברו יומיים שבהם ישבתי מתוסכל על הצעד המטופש, ועל ההתנצלות המביכה. הייתי צריך לחשוב ולהמציא סיפור טוב יותר.
ואז קבלתי ממנו אימייל.
הוא קיבל את ההתנצלות וכתב שהוא מבין שהדברים האלו קורים. הוא הודה שלא קרא את האימייל אחרי שראה שזו היה ממוען לגיא קוואסקי ומחק אותו מיד, אבל אחרי שכתבתי לו בשנית הוא בדק במה מדובר. משחקים לא היו תחום שהוא הרגיש בנוח בהם, אבל הוא אהב את הכנות שלי והסכים לשוחח איתי.
בשיחה הקצרה איתו הבנתי כל כך הרבה דברים.
מה שהבנתי באותו היום הוא כמה חשוב זה להודות ולקבל על עצמך את הטעויות שלך. לא רק להתנצל אלא ממש לקבל אותן ולהיות כנה כאשר עושים את הטעות. אם הייתי מתעלם וקובר את הטעות הזו לא היה קורה הרבה. סת׳ היה מוחק את האימייל ולא מתייחס לזה. אם הייתי שולח לו אימייל נוסף לאחר מכן הוא כנראה מתעלם ממני. אבל, בגלל שלקחתי אחריות על מה שקרה הצלחתי ליצור קשר, ולקבל מאחד האנשים המוערכים בתחום השיווק את הזמן שלו ועיצוב שלאחרים כנראה היו עולים לא מעט.
קחו אחריות על הטעויות שלכם. במקרה הכי גרוע תהיו אנשים הוגנים וכנים. במקרה הכי טוב תצרו קשר שלא ציפיתם ליצור.
להשאיר תגובה