איך העובדה שנאלצנו לחיות בסתר הובילה אותי לתכנן דברים, ואיך זה הוביל אותי להיות מתכנן קפדני

Photo by Natalie B from Pexels

בין הכתבים של סנקה מצאתי את הציטוט הזה ״חיים ללא תוכנית הם אינם יציבים״ ובהמשך הוא כותב ״אני חושב שתסכימו שאין דבר מביש יותר מאשר התנהגות לא צפויה ומהוססת״. הציטוט הזה הדהד בתוכי במשך ימים רבים. הוא התחבר לי עם כמה מחשבות ורצונות שיש בי:

ראשית הצורך בעוגנים שיעזרו לי לא לאבד שליטה ולהשאר רגוע גם בימים הכי אינטנסיביים שלי.

שנית, הצורך שלי מזה שנים להיות מוכן לכל דבר שיגיע.

מסע זריז לעבר

בגיל 12 אמא שלי העניקה לי את האחד הספרים ששינו את חיי וממשיך להשפיע עלי עד היום: תשעה נסיכים לאמבר. הסדרה כולה עיצבה אותי. מעל לכל, הצורך של קורווין לתכנן בקפידה את הצעדים שלו כי טעות בעולמו שווה למוות. את הספרים קראתי בדיוק בתקופה בה ההורים שלי נאלצו למכור את העסק שלהם ואת הבית שלנו כדי לשלם חובות של אנשים אחרים. ההורים שלי חתמו ערבות לאנשים שהכירו ולאחר מלחמת המפרץ רבים מהם עזבו את הארץ ופשטו את הרגל, משאירים את ההורים שלי עם חובות לא שלהם.

מה למדתי מהדבר הזה? לא לחתום ערבות לעולם לאף אחד, ולשלם את החוב תמיד. ההורים שלי יכלו לברוח גם כן אבל המוסר האישי שלהם היה והינו עדיין מהגבוהים שאני מכיר.

אז אני קורא על קורווין (גיבור החמישייה הראשונה) וחייו שהתפרקו והחיפוש שלו אחר עצמו, תוך כדי שאני מאבד את הבית, נאלץ להפרד מההורים שלי (שחיו בסתר בזמן שהם מחפשים פתרון לתשלום החובות) ומוצא את עצמי חי עם אחי אצל סבא וסבתא. מה שאני לומד מקורווין הוא איך לתכנן מהלכים קדימה. כמה חשוב להכיר את האויבים שלך (גם אם הם אנשים שקרובים אלייך) ולדעת כיצד יפעלו כדי לשרוד. איך לחשב צעדים ולחשוב לעומק על כל האפשרויות לפני שפועלים.

בתוך הכאוס של חיי בגיל 12 החלה להיווצר תבנית ותוכנית השרדות. מה עושים ומה לא עושים. איך להתנהג עם חברים חדשים כשאסור לי לספר מאיפה אני. מה אני אומר לחברים בביקורים אצל סבתא, כי אסור לי להגיד להם איפה אני באמת (גרנו ברחובות ואמרנו להם שאנחנו גרים בחיפה).

החיים של ניר ושלי היו רצופים מלכודות שהפכו לפרקים מוגזמים יותר כנראה ממה שהיו במציאות. בסופו של דבר היינו בני 12 ו-8 ואת רוב הדברים שקרו ידענו רק בדיעבד. המושג ״חיים בסרט״ היה מתאים ביותר לשנינו. בכל שנה עברנו דירה (אזור פסח, מה שהקל על הנקיונות אני מניח), עברנו בית ספר וסביבה מה שהוביל אותנו להתלות האחד בשני ולא לסמוך על אף אחד. למדנו להסתדר בכל מקום ועם כל אחד. למדנו לקרוא אנשים ולמדנו איך להשיג את מה שאנחנו צריכים.

לא אדבר בשמו, אומר רק שתכנון קפדני של דרך ההתנהלות שלנו הייתה הכרח בעינינו.

חזרה להווה (כמעט)

אני לא יכל להגיד שכל החיים שלי מתוכננים בקפידה. יש הרבה דברים שאני צריך לעשות טוב יותר. אני לא מסתדר עם בנקים, אני לא יודע להיות מסודר עם כספים. יש לי בעיה רצינית עם מרחב (קשה לי כשאני צריך לנווט בחדרים עמוסים או אם יש כניסות ויציאות חסומות או חסומות למחצה) ואני צריך שדברים יהיו מסודרים.

אבל בכל הקשור לתכנון היום שלי והמטלות שלי מאוד קל לי. זו כמעט אובססיה בכל הקשור לשיפור הדרכים לנהל מטלות. קל לי לנהל מטלות ולנהל צוותים ופרוייקטים מורכבים. זו הסיבה שאני נמשך לתחום של ארגון ושיפור עצמי – אלו כלים שמאפשרים לי לתכנן טוב יותר את הימים שלי. מאחר ואני לוקח על עצמי המון פרוייקטים ומטלות (עוד לא ישבתי לנתח את הצורך הזה שלי, יש לי חשדות, לא אפרוק אותן כרגע) אין לי ברירה אלא להבין בדיוק איך אני מתכנן את הימים שלי ככה שאוכל להספיק את הכל. בעבודה שלי יש לי 3-4 כובעים שאני מחליף לאורך היום ולכל כובע כזה רשימה ארוכה של צרכים ומטלות מה שאומר שאני חייב לתכנן ולקבוע סדר עדיפות לא רק בתוך פרויקט אלא בין פרויקטים ובין תפקידים.

אין לי ברירה אחרת אלא לתכנן את היום שלי בקפידה.

בחודשים האחרונים רקמתי תהליך שבועי ויומי שאני דואג לתחזק, תהליך המבוסס על שיטות וכלים שונים.

בכל תחילת שבוע אני רושם את כל המטלות החשובות שיש לי. אלו מחולקות למטלות אישיות ומטלות עבודה. בנפרד אני רושם יעדים שיש לי בארבעה נושאים: בריאות, כספים, זוגיות ועזרה לזולת. אם נצייר את זה על דף אז אני מחלק אותו לשישה חלקים.

בכל יום אני עובר על הרשימות שלי (ומסתכל על דברים חדשים שנכנסים כל הזמן) ומתחיל לסדר את הלו״ז כאשר אני מתייחס לחוק קודם שלי לגבי שלושת הדברים החשובים ביותר עליו כבר כתבתי.

שכלול נוסף שהוספתי הוא לפרוט בגסות את השעות בהן אני מתכוון לבצע כל מטלה. התוצאה היא משהו דומה לתמונה הבאה:

בדרך הזו יש לי שליטה הרבה יותר גדולה על החיים שלי ועל הדברים שאני עושה. הימים שלי רגועים יותר ואפקטיביים יותר. אני מסיים אותם כשאני ממוקד יותר ועם יותר אנרגיה מנטאלית.

אתן לא צריכות לעבור טראומות ילדות כדי להתחיל ולארגן את הימים שלכן בצורה טובה יותר. קל מאוד להתחיל ולעבוד בשיטה הזו. אני ממליץ לכן לנסות אותה לשבוע כי אם תעשו זאת תרוויחו ימים רגועים יותר, תסיימו יותר מטלות ותוכלו להתקדם ביעדים שהצבתן לעצמכן.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Baskerville 2 של Anders Noren.

למעלה ↑

%d בלוגרים אהבו את זה: