קרדיט: Photo by Pixabay from Pexels
רגע לפני שנצלול לנושא שעל הפרק, אקשר לפוסט שהעליתי בנושא Monetization as a Cort Design (הפוסט באנגלית). הפוסט מבוסס על ההרצאה שנתתי באירוע של גוגל בסינגפור. אם אתם עוסקים בעולמות של עיצוב משחקים אשמח אם תקראו ותשתפו את דעתכם בנושא.
עכשיו חזרה לענייננו.
בזבזתי (השקעתי?) עשרים דקות במחשבה על מה אני רוצה לכתוב. לא חסרים לי נושאים, לא זו הבעיה. השאלה המדויקת היא ״על מה יש לי את הכוחות הנפשיים, ואת הריכוז, לכתוב עליו שיהיה ראוי״.
יש לי מחשבה שמלווה אותי בכל פעם שאני בוחר לכתוב ״האם זה יהיה טוב מספיק, מעניין מספיק וראוי לפרסום״. לפעמים המחשבה הזו עוזרת לי לערוך את הדברים, לפעמים היא פשוט משתקת אותי.
אותי ואחרים, אני בטוח.
אני לא תומך ברעיון של ״פשוט להוציא לפועל״.
קודם כל זה לא פשוט.
שנית, לא כל דבר שחושבים עליו צריך לצאת.
דבר שלישי ולא פחות חשוב – יש מינימום שצריך להגיע אליו שרק אחריו ראוי להוציא לפעול. אם מוציאים את הדברים מוקדם מידי הם יהיו חסרי ערך לחלוטין במקרה הרע, או לא בעלי ערך מספיק במקרה הטוב.
אבל אי אפשר להתעלם לחלוטין מהעובדה שישנם מצבים בהם צריך או לפחות כדאי להוציא את הדברים גם אם הם לא מושלמים.
בעולמות בהם אני עוסק, (משחקים וספציפית משחקים למובייל), הדיון הזה מתקיים תמיד. זהו שוק אכזרי. ההיצע הוא עצום ולאנשים אין זמן או סבלנות להתעסק עם דברים חצי אפויים. לא כשיש להם עשרות (מאות לעיתים) משחקים אחרים שיצאו במקביל והם יכולים ליהנות מהם. התקווה היא לעבוד על המשחק עד שהוא מגיע לשלב גימור גבוה, כזה שייתן חוויה מעניינת ויגרום לאנשים להנאה.
גם כאשר מייצרים משחקים שהם העתקים של משחקים אחרים זה לא כזה פשוט. עבדתי בכמה חברות שהוציאו reskin (מושג שמשמעותו לייצר העתק של משחק עם שינוי ויזואלי בלבד. כל שאר ההתנהגות נשארת זהה) למשחק מוצלח שלהם, רק כדי לגלות שלמרות ההשקעה הגדולה אנשים פשוט לא אהבו את הנושא שנבחר, או את הגרפיקה.
כאשר מדובר במשחק מקורי לחלוטין, הדיון הזה סוער עוד יותר.
מתי להוציא את המוצר? באיזה שלב אפשר להגיד שהחוויה מספיק טובה, והגימור מספיק טוב כדי שנוכל להגיד שנתנו למשחק סיכוי הוגן בעולם הגדול והמפחיד אליו אנחנו עומדים לזרוק אותו?
יש דרכים לצמצם את הסיכון הזה: להוציא אותו בשוק מסוים, או להשקיע בשלבים הראשונים בלבד ולא לייצר את כל התוכן. אפשר גם לעבוד על MVP (הבסיס המוצרי המינימלי) ולשחרר אותו כדי להרגיש את השוק. לא משנה אבל מה השיטה שבוחרים בסופו של דבר העצה היא אחת – להשיק. להוציא את המשחק כמה שיותר מהר ולראות אם לחלום שחלמתם יש שותפים. אם החוויה שעמלתם עליה במהלך שנה ויותר מהדהדת בליבם של אלו שבוחרים לשחק בה.
זה רגע מפחיד. יש המון סיבות לא לעשות את זה.
כמו עם משחקים כך עם כל דבר אחר: כתיבה, מצגת, מוצרים פיזיים או דיגיטליים אחרים. הם חייבים לבוא במגע עם העולם האמיתי. אנחנו חייבים לשחרר אותם כדי לראות אם הם חזקים מספיק כדי להפוך למציאות, או שאולי הם שבריריים מידי ומעולם לא נועדו לחיות מעבר לחומות הדמיון שלנו.
הסטואיות מלמדת אותי להעריך את העוצמה והייחוד של המציאות.
בסופו של דבר המחויבות שלי לעצמי ולחלומות שלי היא להוציאם לפועל. לנסות שוב ושוב, פעם אחר פעם. אם החלום שלי מספיק חשוב לי אז אשאר ממוקד בו עד שאמצא את הדרך הנכונה להפוך אותו למציאות. לעיתים החלום הוא חלום מתוק ומקסים וצריך לתת לו ניסיון אחד או שניים כדי לראות אם הוא יכול להיות אמיתי ואז להמשיך הלאה.
כנות היא הכלי החזק ביותר שיש לכם בארסנל כאשר בוחנים את היצירה שלכם. החלומות ידחפו אותי להמשיך ולעשות, אבל הכנות היא זו שעוזרת לי להחליט אם אני שורף את הזמן שלי, או שאני יוצר משהו ששווה להתייחס אליו.
לפני כמה שנים עבדתי עם קבוצה שהשקיעה חודשים במשחק מציאות רבודה. את הרעיון אהבתי אבל בבירור היו לא מעט בעיות. לא רק בדרך בה הצוות עבד על המשחק, אלא בהבנה הבסיסית של מהו משחק ואיך מודדים אותו בכלל. כאשר המשחק יצא הבטתי בנתונים. היו אנשים שהוציאו קטעי יוטיוב נלהבים שהציגו את המשחק. אבל מבט אחד בנתונים והבנה של איך השוק הספציפי הזה עובד הביא אותי למסקנה שזה הזמן להרוג את המשחק הזה ולעבור לדבר הבא. במיוחד כשמדובר בסטרארט אפ עם חיים מוגבלים.
התובנה הזו לא התקבלה בצורה חיובית.
היום החברה עושה חיל בתחום אחר הקשור למציאות רבודה. רחוק ממשחקים. וטוב שכך. החלום שלהם נבחן והמציאות הראתה להם שהחלום לא יוכל להתגשם, אבל חלום אחר, דומה, דווקא כן.
אין שום דבר רע בחלומות. הם נהדרים. הם מתדלקים. הם גורמים לנו לאושר.
אסור לשקוע ולהעלם לתוכם. אנחנו חיים במציאות. אפשר לעקם אותה. אפשר להשפיע עליה. ראוי לשנותה כאשר היא אינה טובה מספיק. בשביל זה יש חלומות כדי שנדע שאפשר. כדי שנקבל השראה לדרך בה נוכל לעשות זאת. אבל אסור לשכוח אף פעם שגם כאשר רוצים לייצר מציאות חדשה המשמעות היא אחת: לקחת את החלום, להשתמש בכל הכלים שיש לנו ולהגשים אותו – קרי, להביאו לידי ממשות.
אל לנו לפחד להוציא לפועל. בשביל זה נתנו לנו חלומות.
"להעריך את העוצמה והייחוד של המציאות" – אני לא מבין את המשפט הזה. מה זה אומר?
אהבתיאהבתי