לעבוד מהבית זה אתגר לא פשוט, ומי שלא רגיל לזה עלול למצוא את עצמו אבוד. קל לאבד זמן, לטייל למקרר, ולאבד את המיקוד המנטלי שאפשר להשיג במקום עבודה (או נכון יותר לומר, כשיוצאים מהסביבה הביתית).
מאחר ואת רוב שנותיי ביליתי כעצמאי/פרילנס חשבתי לחלוק כמה טיפים שעזרו לי לאורך השנים להשאר אפקטיבי ולנצל את הזמן בצורה הטובה ביותר. לשמחתי כמות הכלים שיש היום לעבודה מרחוק רבים יותר ונוחים יותר ממה שהיה כשהתחלתי. אין סיבה לא להיות מאוד אפקטיביים בתקופה הזו, אפילו יותר מאשר במשרד.
1 שמרו על שגרת הבוקר
זה אולי הדבר החשוב ביותר כדי לנעול את הגישה המנטאלית שלכם להמשך העבודה. קומו באותה שעה שקמתם לעבודה ואל תוותרו לעצמכם ״כי לא צריך לנסוע שעה למשרד״. את השעה הנוספת הזו תוכלו לנצל לדברים אחרים – כמו למשל להכין מה שצריך לילדים.
עבדתי בבית כאשר הראשונה שלנו נולדה. זה אומר שלא רק שהייתה לי ילדה בת כמה חודשים בבית שהייתי צריך לטפל בה, אלא שזו הייתה הפעם הראשונה שהייתה לי ילדה בת כמה חודשים בבית שהייתי צריך לטפל בה. בייבי אמילי (כינוי הרשת שלה. היא בת 13 כיום) הייתה איתי עד גיל 3 בערך בבית.
שחקו איתם, הקריאו להם. תכינו להם לאכול.
עכשיו אכתוב משהו נורא שכולם במילא עושים – יש לכם טלויזיה וטאבלטים? השתמשו בהם. אל תתנו להם לראות דברים נוראיים ומטומטמים יש מספיק תכנים מעניינים וטובים שהם יכולים ללמוד מהם.
בנוסף, יש גם שירותים של משרד החינוך שיכולים לספק תכנים לימודיים.
2 התלבשו לעבודה
זה המשך של הסעיף הקודם. אל תשארו בפיג׳מה/תחתונים. התלבשו באותם בגדים שאתן הולכות איתן לעבודה (עבור רובנו זה במילא ג׳ינס וטי שירט. אם אתם לרוב בחליפה אז וותרו על ״המקטורן ועניבה״ ושמרו על חולצה מכופתרת ומכנס/חצאית מתאימים. או בכלל שמלה אם זה הלבוש הרגיל).
יש הבדל עצום בתחושה ובגישה כאשר מתלבשים לעבודה גם אם העבודה היא בסלון.
3 צרו סביבת עבודה ברורה
לא צריך לקנות כלום מיוחד, לא צריך להפוך את כל הבית. כל מה שצריך זה להגדיר לעצמכן ולאנשים בבית שזו סביבת העבודה. שולחן הסלון/פינת האוכל/מטבח יהיה אידיאלי. מעבר למחשב דאגו שיהיה לכם שם כל מה שאתם זקוקים לו כדי לעבוד. מומלץ לשים חפץ או קישוט שמחבר אתכם לעבודה. לי יש ספר שאני תמיד שם על שולחן העבודה שלי (The War of Art של Steven Pressfield) ולכן דאגתי לקחת אותו איתי ביום חמישי מהמשרד כשהיה לי חשש שלא נוכל לחזור לשם.
4 שמרו על קשר עם האנשים במשרד כבר מהבוקר
זה משהו שלא הייתי צריך לעשות כפרילנס, אבל הוא כן משהו שהרגלתי את עצמי לעשות בימים שאני עובד מהבית. אני מהמר שיש לכן ולכם קבוצות וואטצאפ חברתיות ויש גם כלים כמו סלאק לעבודה. צרו קשר שם. איחולי בוקר טוב וכן הלאה. הקפידו בכל הפסקה (מיד) ליצור קשר כדי לשמר את תחושת היחד ולעודד זו את זה. המגע האנושי הולך להיות חסר מאוד בתקופה הקרובה ואם אתם לא רגילים לבדידות זה כנראה יהיה הדבר הקשה ביותר. הבעיה השניה בנושא זה היא האיזון. אל תשאבו לשם שלא לצורך, אל תתחילו לשלוח עשרות הודעות, אל תפציצו בהודעות מצחיקות וממים. תנו לאנשים לעבוד.
5 עבדו כשאתם עם חברה לעבודה בצ׳ט קולי כל הזמן
זה משהו שאני ואחד האנשים האהובים עלי בעולם ואחד האומנים המוצלחים שפועלים היום היינו עושים כששנינו היינו פרילנסים. תפעילו שיחת וידאו/קול ועבדו. אתם לא צריכים לדבר כל הזמן. למעשה תוכלו לשבת שעות ולא להגיד כלום, אבל יש נחמה מסוימת לדעת שיש מישהו באוזן שאפשר פתאום לצחוק איתו באותה קלות בה הייתם צוחקים אם הייתם יושבים (2 מטר למניעת הדבקות) ממנה במשרד. אם זה מישהו מהצוות שלכם זה גם הופך להיות הרבה יותר קל לפנות בשאלה או התייעצות כי אתם כבר בשיחה. לא צריך להתחיל לשלוח הודעות ולבדוק אם זה בסדר ולתאם שיחה.
6 קחו הפסקות קבועות
אתם בבית ולכן הפיתוי לקום ולטייל, לאכול משהו, להתעסק עם שטויות הוא גדול. בנוסף למי שיש ילדים ההפסקות האלו נדרשות כדי לוודא שהם חיים ומתפקדים. במקום לתת לעולם להכתיב לכם מתי ואיך לקחת את ההפסקה עשו זאת בעצמכן. קבעו את הזמן שאתן רוצות למתוח את הרגליים להכין קפה וכ״ו. בהמשך לסעיף 5, תאמו את ההפסקות שלכם ובזמן ששניכם הולכים להכין קפה דברו על מה שבא לכם שלא קשור לעבודה, זה יעבור בשמירה על תחושת נורמליות. דרך אחת לקבוע הפסקות היא שיטת פומודורו.
מהי שיטת פומודורו? בקצרה: עובדים 25 דקות, לוקחים הפסקה של 5 דקות. אחרי 4 סבבים כאלו לוקחים הפסקה של 30 דקות.
אלו הדברים הקריטיים ביותר. יש עוד הרבה טיפים שקשורים להתייעלות ואפשר למצוא אותן כאן בבלוג. כמו למשל איך לתעדף מטלות.
מה אתן ואתם עושות ועושים כדי לשמור על השגרה ולדאוג להיות יעילות ויעילים גם בבית?
שמח שחזרת לכתוב פה.
תודה על הטיפים, הם חשובים. הבעיה העיקרית שלי היא שאני צריך לנהל שני עובדים לא ממושמעים ומפריענים שעשר (או שש) שנות ניהול לא מצליחות לתקן…והם סביבי כל היום.
אהבתיאהבתי